A kávé fogyasztásával több betegség megelőzhető

A kávé gyógynövény, mely ténnyel a természetgyógyászok is tisztában vannak, ám, mivel élvezeti cikkről beszélünk, ezért alakulhatott ki a kávéfogyasztók körében erős függőség szervezetük és a koffein között.
Kétségtelen tehát, hogy az egészséges kávé mérték megtartása és betartása a kávéfogyasztó saját érdeke. Hiszen, ha ideális kávéfogyasztási szokásokat alakítunk ki, ha például nem cukrozzuk agyon kávénkat, akkor máris több betegség megelőzéséért tettünk. 
Hiszen a kávé „csodákra” képes. Amerikai kutatócsoportok ugyanis megállapították, hogyha valaki rendszeresen kávét iszik, az alzheimer-kór, a parkinson-kür, a 2-es típusú diabetes, a májgyulladás és sorvadás előfordulásának csökkenéséhez vezet. 
Ezen kívül megelőzően hat az asztmás rohamokkal kapcsolatban, miközben javítja a fizikai állóképességet, valamint a repülőutak alkalmával tapasztalt időeltolódások elviselését is nagyban megkönnyíti. 
A kávézási szokások a világon eltérőek. Ám hazánkban a kávéfogyasztási mérték jóval meghaladja az optimális értéket. Magyarán túl sokat kávézunk. Akkor is kávézunk, ha éppen nem muszáj. 
Az „éppen nem muszáj” esetén, ha csak a kávé ízére vágyunk, javasolt a csökkentett vagy koffeinmentes kávék fogyasztása. A Gimoka édes élvezetet nyújtó, habos, lágy ízű, csökkentett koffeintartalmú kávéja éppen olyan finom, mint a koffeinmentes.
Természetesen ezzel senkit sem akarunk lebeszélni az erőteljes és markáns kávéról, csupán az egészséges mérték megtartásának tényére úgy gondoljuk, hogy újból és újból fel kell hívni a figyelmet.

BEJELENTKEZÉS
FACEBOOK
Híreink