A kávé: meddig egészséges?

Ha Ön is szeretné megtapasztalni a Gimoka kapszulás kávé nem mindennapi, felemelő élményét, próbálja ki még ma, tapasztalja meg a saját bőrén ezt a különleges ízvilágot!
Külön jó hír, hogy a Gimoka kapszulás kávé nem csak jó árban kapható, nem csak minőségi termék, de még egészséges is. 
Mindenesetre a kapszulás kávé egészséges és több jótékony hatása is tudományosan ismert és elfogadott. Az amerikai egyetemek kutató csoportjai például megállapították, hogy a koffein szervezetbe történő bevitelekor az alzheimer-kór, a parkinson-kór, a 2-es típusú diabetes, a májgyulladás és sorvadás előfordulásának csökkenéséhez vezethet. 
A sportolók esetében pedig az a legoptimálisabb, ha a kávézást közvetlenül az edzés előtt iktatják be és nem is minden nap juttatnak be koffeint, hiszen a szervezet megszokva a hatást, egyre több mennyiséget követelnek, hogy ugyanazt a hatást elérjék vagy kiváltsák a szervezetben.
Ám az egészséges mérték megtartása kiemelten fontos. Nagy koffeinadagnak a kb. 300 mg feletti értéket tekintünk. Ilyen mértékű kapszulás kávé fogyasztása esetén már kézremegés, vértolulás, és szívtáji nyomás is könnyen előfordulhat.
Tudta például, hogy a sportolóknak edzés előtt javasolt elfogyasztani egy-egy csésze kapszulás kávét vagy éppen őrült vagy szemes kávét? Hiszen a teljesítménynövelésnek köszönhetően a sportolók így sokkal többet ki tudnak hozni edzéseikből. Nagyobb súlyokat képesek megmozgatni, gyorsabbá válik reakcióidejük, gyorsabb a gondolkozásuk.
A fent említett hatásokkal általában tisztában vannak az emberek és a kávéfogyasztók. Ám mi kapszulás kávénak még több előnyét és a szervezetre nézve még ennél is több pozitív hatását ismerjük.
Elsősorban a kapszulás kávéban rejlő hatás miatt szeretünk kávézni, lévén, hogy a koffein serkentő hatással van az idegrendszerre, a szívre, a véredényekre, miközben a vesékre is stimuláló hatással van, így vizelethajtó funkcióval is rendelkezik. 
Vajon miért szeretjük ennyire a kapszulás kávét? Miért szeretünk kávézni reggel, délben vagy este és egyáltalán miként válik a kávé és a benne lévő koffeint az életünk részévé?

BEJELENTKEZÉS
FACEBOOK
Híreink