Különleges kávék - Espresso Italia Speciale

Caffé Nocciolato - Mogyorós kávé

Caffé Nocciolato(„Mogyorós kávé”)

különleges ízlés és mogyoró

Caffé Nicciolato, vagyis a ”Mogyorós kávé”-ban a mogyoró és a tejszínhab az Espresso Italia „S” kávé páratlan ízével valóban egyedi és különleges összhatást képesek teremteni. Az Espresso Italia „S” kávéra tesszük a tejszínhabot és erre szórjuk a mogyoró darabkákat. Az eredmény egyedülálló, hiszen a  mogyoró új ízt ad a kávénak.

Hozzávalók:

mogyorószirup, Espresso Italia „S” kávé, tejszínhab és mogyorószemcsék

Elkészítés:

Veszünk egy kis kávéspoharat, és 2 kávéskanál mogyorószirupot teszünk bele, rátöltjük a presszókávét, a tejszínhabot, és – ahogy a fotón látható- mogyorószemcsékkel díszítjük

Caffè Orientale - Keleti kávé

Caffè Orientale(„Keleti kávé”)

illatok és ízek

Aztán ott van a Caffé Orientale, vagyis a „Keleti Kávé”, amely keleties hatását az amaretto-szirupnak köszönheti. Ám az amaretto-sziruppal a Caffé Orientale még nem elégszik meg. Tenni kell hozzá még tejszínhabot és narancsöntet, hogy ezt a hatást még inkább tovább lehessen fokozni.

Hozzávalók:

amaretto- szirup, Espresso Italia „S” kávé, tejszínhab és narancsöntet

Elkészítés:

Az üvegpohárka aljába két kávéskanálnyi amaretto- szirupot teszünk, ráöntjük a kávét, majd teletöltjük tejszínhabbal, ahogy a fotón látszik. Narancsöntettel díszítjük.

Gran Caffé - Nagy kávé

Gran Caffè („Nagy kávé”)

a Király gyönyörűsége


A következő kávéspecialitásunk a Gran Caffé, azaz a „Nagy Kávé”, amelyből nem hiányozhatnak a csokoládé darabkák, na meg a tejszínhab csokoládé öntettel megbolondítva.

Hozzávalók:

csokoládé, Espresso Italia „S”, tejszínhab, csokoládéöntet

Elkészítés:

Egy kávéspohárkába két kávéskanálnyi csokoládé- szirupot teszünk, rátöltjük a presszókávét és a tejszínhabot, és a fotón látható módon csokoládéöntettel díszítjük.

Mokkaccino alla Nocciola - Mogyorós Mokkaccsínó

Mokkaccino alla Nocciola („Mogyorós Mokkaccsínó”)

ínycsiklandó édesség


Azt hihetnénk ezek után, hogy az élvezeteket ennél tovább már nem lehet fokozni. Pedig lehetséges, hiszen itt van a Mokaccino alla Nocciola is, azaz a „Mogyorós Mokkacsínó”. Na ez aztán az édes élvezetek királya és királynője, hiszen a mogyoró, a csokoládé, a tejszín mellett nutella bevonat is gondoskodik a még tökéletesebb és utánozhatatlanabb kávé ízéről.

Hozzávalók:

mogyorószirup, csokoládészósz, Espresso Italia „S” kávé, tejszín, nutellabevonat és mogyorószemcsék

Elkészítés:

A szigorúan üvegből készült csésze aljába egy kávéskanál mogyorókrémet teszünk, és egy kávéskanál csokoládészószt, aztánrátöltjük a kávét, majd a peremtől fél centiméter távolságig teletöltjük a csészét tejhabbal, ahogy azt a capuccinonál tesszük. Nutella- bevonattal és mogyorószemcsékkel díszítjük.

Ugyan ki mondta, hogy a klasszikus Espresso Italia „S” kávét olykor-olykor ne lehetne bolondítani néhány hozzáadott további ínyencséggel? Ott van például a mogyoró vagy éppen nutella bevonat, nem elfelejtkezve a csokoládéról nem. Ezek mind-mind olyan hozzáadott ínyenségekkel, amelyekkel még tovább fokozható a kávé fenséges íze, így a kávézás öröme is tovább fokozható. 
Az egyszerű megoldásoknál és lehetőségeknél nem állunk meg. Következzenek most azok a variációk, amelyek elsősorban az ínyencek számára lettek kifejlesztve. Hiszen egyedi módon akár otthon is különféle speciális és egyedi Espresso Italia „S”-receptekkel teheti még ízletesebbé az Espresso Italia „S” kapszulás kávékat. Például egy kis csokoládéval, mogyoróval, nutella bevonattal, na meg természetesen a tejszínhabbal magunkat vagy vendégeinket is bármikor meglephetjük.

Íme tehát néhány tipp, ötlet, hogy a kávékapszulákból még többet ki tudjon hozni. A Caffé Nocciolato, azaz „Mogyorós kávéban” az Espresso Italia „S” kapszulás kávé mellett a mogyoró játssza a főszerepet. A Caffé Orientale, azaz a „Keleti Kávé” amaretto-sziruppal, a tejszínhabbal és a narancsöntettel van megbolondítva. A Gran Caffé és a Mohaccino alle Nocciola középpontjában az Espresso Italia „S” kávékapszuláinak íze mellett a csokoládé édessége varázsolja még ellenállhatatlanabbá a kávézás örömét. A Mohaccino alle Nocciola különlegessége, hogy a csokoládé mellett az még mogyorót és nutella bevonatot is tartalmaz. Az eredmény pedig? Hogy a kávázás tökéletesen fenséges lehet hétköznapokon és ünnepnapokon egyaránt! Ráadásul ezek a receptek gyorsan megvannak és az alapanyagok is könnyen beszerezhetőek.

Vigyen hát színt a hétköznapjaiba és élvezze, hogy az ízek vegyítésével mi mindent kihozhat egy-egy csésze ízletes kávéból. Természetesen a legfontosabb maga azEspresso Italia „S” kapszulás kávé, ám mi azt tanácsoljuk: az ínyencek alkalomadtán ne felejtkezzenek meg a tejszínhabról, csokoládéról, a nutelláról vagy éppen a mogyoróról sem. Ne elégedjen meg Ön sem azzal, amit eddig már megszokott. Olykor igenis érdemes kipróbálni új dolgokat és új recepteket. Az Espresso Italia „S” kapszulás kávéval kapcsolatban pedig Ön garantáltan csak nyerhet. És ne feledje: a kompatibilis kávékapszulának köszönhetően a legnagyobb kávégépekben könnyedén beleilleszthetőek ezek a kávékapszulák

Ne várjon: kóstolja meg a valódi olasz kávé egyedülálló minőségét. És ha személyesen is meggyőződött a hatásról és a saját szemével is látja az árakat? Váltson velünk még ma az Espresso Italia „S” kapszulás kávéjára, próbálja ki Ön is!

BEJELENTKEZÉS
FACEBOOK
Híreink